C O M U N I C A T 

19 ianuarie 2016

 

           

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în conformitate cu Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar din România și mass-media aprobat prin Hotărârea Plenului C.S.M. nr. 482 din 1 iunie 2012, astfel cum a fost modificat prin Hotărârea nr. 573 din 6 mai 2014 este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele :

 

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt din data de 15.01.2016 s-a pus în mișcare acțiunea penală față de inculpatul C.S.D. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 C.p.

Inculpatul C.S.D. a fost reținut pe o durată de 24 de ore în Arestul IPJ Olt începând cu data de 15.01.2016.

         S-a reținut că în noaptea de 14/15.01.2016, ca urmare a unui incident între inculpatul C.S.D., în vârstă de 28 ani și persoana vătămată C.O.C., derulat pe str.Ulmului, cartier Satu Nou din mun. Slatina, jud. Olt, aceasta din urmă a fost lovită în zona pectorală stângă cu un briceag de către inculpat, fiindu-i provocate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 30 – 40 zile îngrijiri medicale, leziuni care i-au pus viața în primejdie.

Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, la data de 15.01.2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a propus arestarea preventivă a inculpatului C.S.D. ,pe o perioadă de 30 de zile.

Tribunalul Olt, prin încheierea din data de 15.01.2010, a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

 

Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.