C O M U N I C A T

                                                       

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

         Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, prin ordonanța din data de  17.03.2017, reținerea pe o durată de 24 ore a inculpatului D.G.I., în vârstă de 29 ani, din com. Izvoarele, sat Alimănești, jud. Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art.195 C.p.

În fapt, s-a reținut că, în seara zilei de 05.03.2017, în jurul orei 19:00-20:00, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, inculpatul D.G.I i-a aplicat o lovitură de pumn în zona feței victimei N.G., în vârstă de 43 ani, lovitură în urma căreia victima a căzut și s-a lovit în zona posterioară a capului de suprafața betonată din fața barului numitului  „Sora Sandu”din comuna Izvoarele, sat Alimănești, jud. Olt, după care inculpatul a continuat să-i aplice mai multe lovituri de picior în zona capului și în zona dorsală, cauzându-i leziuni victimei care au necesitat, inițial, un număr de 65 – 70 zile îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieții, leziuni care au condus în final la decesul victimei în data de 16.03.2017.

Victima N.G. a fost transportată de urgență la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar ulterior transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde a decedat în data de 16 martie 2017.

Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist din cadrul IML Craiova  rezultă că moartea victimei N.G. a fost violentă și s-a datorat hemoragiei, contuziei și dilacerării meningo – cerebrale.

Leziunile de violență s-au putut produce prin lovire cu și de corpuri dure. Între leziunile de violență și deces există legătură de cauzalitate directă, necondiționată.

Pentru aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.