20.04.2017

C O M U N I C A T

Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din  seara zilei de 19.04.2017 ora 20,00 reținerea inculpatului T.A., în vârstă de 44 ani, din com. Milcov, jud.Olt sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj comise prin violență și amenințare asupra a doi lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Olt, infracțiuni prev. și ped. de art. 257 alin. 1 și 4 C.p. combinat cu art. 32 alin. 1 rap. la art. 188 alin. 1 C.p. și respectiv art. 257 alin. 1 și 4 C.p. combinat cu art. 206 C.p., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.

În fapt, s-a reținut că, în cursul zilei de 18.04.2017, cei doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Olt, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, s-au prezentat la barul SC TUDOR ELFY FRESH SRL Milcov, întrucât s-a cerut intervenția acestora de către barman, ca urmare a faptului că o persoană de sex bărbătesc (inculpatul TA), provoca scandal.

În acea împrejurare, victimele au fost amenințate, iar una dintre acestea, respectiv V.A. a fost lovită cu o furcă de către inculpatul T.A., fiindu-i provocate leziuni traumatice pentru a căror vindecare i-au fost necesare 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Din constatările preliminare întocmite de Serviciul Județean de Medicină Legală Olt rezultă că leziunea traumatică prezentată de către victima V.A.- agent de poliție în cadrul I.P.J. Olt, a putut fi produsă prin lovire cu un corp ascuțit și, ca distribuție topografică, poate pleda pentru o leziune de apărare.

          Date despre inculpat:

          Inculpatul T.A. are vârsta de 44 de ani locuiește în com. Milcov, sat Ulmi, jud. Olt, a mai comis fapte de natură penală, inclusiv infracțiuni de același gen, iar faptele pentru care a fost reținut au fost comise în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

          Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.