C O M U N I C A T

din data de 20.06.2017

 

Instituția purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina  este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina,  efectuează cercetări într-un dosar penal în care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar la data de 20.06.2017 față de inculpata D.G.G., cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, prev. de art. 207 alin.1,2 și 3 din C.pen., pe o perioadă de 60 de zile, respectiv din data de 20.06.2017, și până la data de 18.08.2017, inclusiv .

În ordonanța de luare a măsurii controlului judiciar s-a reținut următoare situație de fapt, pe scurt:

„La data de 01.06.2017 inculpata D.G.G. a contactat persoana vătămată, primar al unei unități administrativ-teritoriale, membru al unui partid politic și i s-a prezentat ca fiind o jurnalistă de la un cotidian din jud. Argeș, transmițându-i că urmează să fie publicat un articol compromițător la adresa sa pe prima pagină a ziarului, solicitându-i totodată un punct de vedere.

Ulterior, la data de 03.06.2017 inculpata D.G.G. a contactat prin intermediul mesajelor text persoana vătămată și i-a transmis că în schimbul sumei de 60.000 lei nu va publica în cotidian acele informații imaginare compromițătoare.”

Facem precizarea că luarea unei măsuri preventive este o măsură reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.