22.06.2017

 

C O M U N I C A T

 

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          În continuarea cercetărilor ce se efectuează de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în dosarul penal privind pe inc. Cincu Eduard –  funcționar public în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt și inc. Vîlcov Darius Bogdan cu privire la care au fost furnizate informații prin intermediul comunicatelor din data de 05.05.2017 și 20.06.2017, încunoștințăm că, în cursul zilei de astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au luat măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile și față de inc.Dogaru Mircea - angajat pe postul de consilier juridic în cadrul uneia dintre firmele controlate de către inc. Vîlcov Darius Bogdan, ca urmare a săvârșirii  infracțiunii de dare de mită în formă continuată, prev.de art.255 alin.l C.p.anterior cu aplic.art.41 alin.2 C.p. anterior.

          În fapt, cu privire la acest inculpat s-a reținut că, în perioada ianuarie – aprilie 2012, a fost cel care a remis funcționarului public din cadrul O.C.P.I. suma de 1.000 lei lunar.         

          Reținând motive ce țin de modalitatea faptică de desfășurare a activității infracționale și pentru a preîntâmpina activități cu implicații în domeniul infracțional al corupției, raportat și la atitudinea procesuală a inculpatului Dogaru Mircea, acestuia i-a fost îngrădit dreptul de a se deplasa pe o rază teritorială mai mare decât teritoriul României.

          De asemenea, i-a fost impusă obligația de a nu comunica cu ceilalți inculpați și martori din dosar.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.