22.06.2016

 

C O M U N I C A T

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au  solicitat la data de 21.06.2016 judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt arestarea unei persoane de sex bărbătesc în vârstă de 18 ani din com.Ștefan cel Mare jud.Olt, cu antecedente penale, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor calificat și tentativă de tâlhărie calificată, prev.de art.32 alin.1 C.p., rap.la art.188 al.1 și 2 C.p., art.189 alin.1 lit.d și alin.2 C.p. și art.32 alin.1 C.p. rap.la art.233 C.p. și art.234 alin.1 lit.c, d și f C.p., ambele comise în perioada minorității.

          În fapt, s-a reținut că în noaptea de 18/19 iunie 2015, inculpatul a pătruns, mascat, în locuința persoanei vătămate C.p. în vârstă de 83 de ani din com.Ștefan cel Mare jud.Olt, împrejurare în care a agresat-o în scopul de a sustrage sume de bani.

          Din Raportul de expertiză medico – legală a rezultat că victima a prezentat leziuni ce au necesitat pentru vindecare 30 – 35 de zile de îngrijiri medicale, cu mențiunea că leziunile traumatice i-au pus în primejdie viața.

          Prin încheierea nr.46 din data de 21.06.2016, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt  a admis propunerea acestei unități de parchet și a dispus arestarea preventivă a inculpatului D.D.F., din com.Ștefan cel Mare jud.Olt, pe o perioadă de 30 de zile.

          Precizăm faptul că, inițial dosarul a fost înregistrat în evidența cauzelor cu autori neidentificați, iar analiza genetică a urmelor prelevate din locuința victimei au pus în evidență profilul genetic al inculpatului.