23.05.2016

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

        Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus în cursul zilei de duminică, 22 mai 2016, măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 22.05.2016, cu privire la inculpatul Petcu Gheorghe Dorin,  cercetat pentru comiterea două infracțiuni de ultraj, prevăzute de art. 257 alin.1 și 4 Cod penal raportat la art. 193 alin.2 Cod penal cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

                Din starea de fapt reținută de procuror a rezultat că în dimineața zilei de 21.05.2016, în jurul orelor 07,00, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linia supravegherii și controlului rutier, la intersecția DN 67 cu DN 67 B Scoarța, jud. Gorj, agenții de poliție C. și D. din cadrul I.P.J. Gorj – Secția 6 Poliție Rurală Tg.-Cărbunești au procedat la oprirea autoturismului condus de către inculpatul Petcu Gheorghe Dorin și întrucât acesta nu purta centură de siguranță, a fost sancționat contravențional.

                Inculpatul a refuzat semnarea procesului-verbal de contravenție și deși agenții de poliție i-au solicitat să nu pornească autoturismul, acesta a pornit în viteză, acroșând cu partea dreaptă a autoturismului pe unul dintre polițiști și cu partea dreaptă față a autoturismului pe celălalt polițist, care a căzut pe carosabil cu capul perpendicular pe axul drumului.

                Inculpatul  Petcu Gheorghe Dorin și-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului, fiind depistat câteva ore mai târziu în orașul Țicleni.

                În urma impactului cei doi agenți de poliție au suferit leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale și nu le-a fost pusă în primejdie viața, astfel cum rezultă din concluziile preliminare întocmite de medicul legist.

        Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanei vinovate de săvârșirea de infracțiuni.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.