25.04.2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

        Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj solicită judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj să dispună arestarea preventivă a inculpatului Albu Tudorică Mircea,  cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin.1 Cod penal.

                Din cercetările efectuate în cauză până în prezent a rezultat că în dimineața zilei de 24.04.2016, în jurul orelor 3,00, între inculpat și victima C.I. a avut loc un conflict spontan, în cursul căruia inculpatul a lovit victima, pe trotuarul din fața magazinului cu program non stop  M. din mun. Tg.-Jiu.

                Conflictul a fost aplanat de martora P.M.L., care l-a luat în brațe pe inculpat pentru a-l împiedica să mai lovească victima, cerându-i totodată victimei să plece.

                Victima s-a ridicat de la pământ și cât timp era ținut inculpatul de martoră, s-a deplasat pe trecerea de pietoni în parcul din fața Spitalului Județean de Urgență Tg.-Jiu.

                Inculpatul a plecat în urmărirea victimei pe care a prins-o din urmă și i-a dat un pumn în față, victima a căzut pe spate, a încercat să se ridice, moment în care inculpatul i-a aplicat un picior în piept, victima căzând fără a se mai ridica, moment în care inculpatul a abandonat-o.

                Din concluziile preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Gorj rezultă că moartea victimei C.I. a fost violentă, se datorează hemoragiei meningo-cerebrale consecutivă unui traumatism cranio cerebral și toracic acut.

         Albu Tudorică Mircea a fost reținut preventiv pentru 24 de ore, prin dispoziția procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, începând cu data de 24.04.2016, orele 15,00.

        Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanei vinovate de săvârșirea infracțiunii.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.