25.04.2016

COMUNICAT DE PRESĂ

  

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                  Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat în cursul zilei de duminică, 24 aprilie 2016, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj să dispună arestarea preventivă a inculpatului Ivașcu Ioan,  cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin.1 Cod penal și art. 189 alin.1 lit. f Cod penal.

                   Din cercetările efectuate în cauză până în prezent a rezultat că în după-amiaza zilei de 23.04.2016, în jurul orelor 17,45, în timp ce se afla la locuința sa din comuna Turburea, județul Gorj, persoana vătămată B.M. a început un conflict spontan cu vecinul său, Ivașcu Ioan, cu care familia B. se afla în relații de dușmănie din anul 2000, împrejurare în care Ivașcu Ioan l-a lovit în zona abdominală de 4 ori cu un cuțit cu lama de circa 10 cm lungime, atât pe B.M. cât și pe soția acestuia, B.G., care a intervenit pentru aplanarea conflictului și pe care a lovit-o de 2 ori în zona abdominală.

                   Sesizând starea de pericol în care se aflau părinții săi, la locul conflictului a intervenit și persoana vătămată B.M.C., care la rândul său a fost lovit de inculpatul Ivașcu Ioan de 2 ori în zona abdominală cu același cuțit.

                   Ivașcu Ioan a fost reținut preventiv pentru 24 de ore, începând cu data de 24.04.2016, orele 01,25.

         Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanei vinovate de săvârșirea infracțiunii.

         Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.