COMUNICAT DE PRESĂ

25.09.2017

 

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat, la data de 22.09.2017, Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpatului major Șerban Cătălin, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, fapte  prev. și ped. de art. 233 - art. 234 alin. 1 lit. d din codul penal și art. 372 alin. 1 și 2 din codul penal, cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. 1 cod penal.

   Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că în noaptea de 20/21.09.2017 inculpatul Șerban Cătălin împreună cu un alt inculpat major au sustras prin amenințare și acte de violență, folosindu-se de un dispozitiv care genera șocuri electrice, suma de 4500 lei din incinta cazinoului SC INTERGALACTIC JAKPOT SRL.

              Prin încheierea din data de 22.09.2017 a Judecătoriei Balș s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.09.2017.

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale și stabilirii răspunderii judiciare.

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.