26.04.2016

C O M U N I C A T

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din data de 25.04.2016 luarea măsurii controlului judiciar față de primarul comunei Izvoarele, jud. Olt, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, asimilată infracțiunilor de corupție prev. de art. 132 din Lg. nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.p. , pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 25.04.2016, până la data de 23.06.2016.

          Totodată, pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina inculpatului C.F. s-a instituit, printre alte obligații, și aceea de a nu mai exercita funcția de primar al comunei Izvoarele, în desfășurarea căreia a săvârșit fapta penală din prezenta cauză.

În fapt, s-a reținut că la data de 19.08.2013, în calitate de primar al com. Izvoarele, inculpatul C.F. a angajat patrimonial, comuna Izvoarele, printr-un contract de împrumut, ce a fost încheiat cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, referitoare la condițiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiții publice de interes local.

Prin activitatea desfășurată, inculpatul C.F. a obținut nelegal fonduri pentru finanțarea lucrării de construcții vizând proiectul „Campus Școlar la Școala de Arte și Meserii Izvoarele, jud. Olt”, creând astfel o pagubă în patrimoniul comunei Izvoarele, în cuantum de 216 002,92 lei.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.