28 februarie 2017

 

C O M U N I C A T

                            

          Ca urmare a unui complex de măsuri investigativ-operative, în data de 27.02.2017, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat și realizat prinderea în flagrant a numiților M.V., agent de poliție în cadrul unei Secții de Poliție Rural㠖 I.P.J. Dolj și C.I., tehnician silvic, cu ocazia pretinderii și primirii sumei de 10.000 lei de la M.C., denunțător în cauză, pentru a nu lua măsurile legale față de acesta, în urma instrumentării unui dosar penal privind infracțiuni la regimul silvic.

În fapt, în cursul lunii ianuarie 2017, agenții de poliție M.V. și D.A.C. l-au depistat pe M.C. în timp ce transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, ocazie cu care i-au întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante în baza căruia s-a întocmit dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Ulterior, la domiciliul lui M.C. s-au efectuat percheziții, ocazie cu care au fost depistate cantități importante de material lemnos. Pentru inventariere, s-a apelat la C.I., tehnician silvic, care a constatat că, din cauza cantității mari de material lemnos sustras și deținut de M.C., acesta urmează să fie cercetat penal pentru infracțiuni la regimul silvic. Ca urmare a întocmirii dosarului penal, C.I. l-a abordat pe denunțător și i-a propus ca, pentru a nu fi tras la răspundere penală, să achite o „cotizație” unei asociații a proprietarilor de păduri, în cuantum de 10.000 lei, și amenzi contravenționale de 6.000 lei.

          C.I. și cei doi polițiști au stabilit ca prejudiciul constatat să fie coborât sub limita infracțiunii, astfel încât dosarul penal să fie înaintat parchetului competent cu propunere de clasare, iar M.C. să fie sancționat contravențional cu suma de 2.500 lei, dar numai după ce acesta va achita 7.500 lei către asociația indicată.

          La data de 27.02.2017, M.C. s-a întâlnit cu M.V. și C.I. la Postul de Poliție, iar denunțătorul a plătit sumele de mai sus în cuantum total de 10.000 lei, la casieria Primăriei Daneți, fiindu-i eliberate în acest sens documente justificative de încasare a amenzilor contravenționale care totalizau 2.500 lei și o chitanță de încasare pentru suma de 7.500 lei, reprezentând „cotizație” pentru asociație.

Făptuitorii au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, complicitate la luare de mită și favorizarea făptuitorului, iar în urma probelor administrate, procurorul de caz a dispus reținerea inculpaților M.V., D.A.C. și C.I. pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE