29.04.2016

 

 

 

C O M U N I C A T

 

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus în după-amiaza zilei de 28.04.2016 reținerea a trei persoane de sex bărbătesc, din localitățile Verguleasa și Drăgășani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  tentativă la omor calificat prev. de  art. 32 rap. la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. d   C.p. și tâlhărie calificată prev.de art. 233 și art.234 alin.1 lit.d C.p., aflate în concurs real.

În fapt, s-a reținut că în noaptea de 21/22.04.2016, cei trei inculpați au pătruns, prin efracție, într-o fermă de păsări situată pe raza com. Verguleasa, sat Dumitrești, jud. Olt, cu scopul de a sustrage păsări, împrejurare în care au fost surprinși de paznicul fermei, respectiv persoana vătămată S.M., în vârstă de 58 de ani. Pentru a înlesni comiterea faptei, inculpații i-au aplicat acesteia multiple lovituri la nivelul întregului corp, prin lovire cu corpuri dure și alungite, provocându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 40-45 zile îngrijiri medicale și care i-au pus în primejdie viața. Ulterior, inculpații au sustras 12 păsări (curcani), o parte fiind valorificată.

          Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpaților pentru o durată de 30 zile.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

COMPARTIMENTUL DE

INFORMAȚII ȘI RELAȚII PUBLICE