29.04.2016

 

 

 

C O M U N I C A T

 

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

          La data de 28.04.2016, procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpaților Beciu Gheorghe din com. Deveselu, jud. Olt pentru săvârșirea infr. de abuz în serviciu asimilată infracțiunilor de corupție, în formă continuată, prev. de art. 13/2 din Lg. nr. 78/2000, rap. la art. 297 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (35 de acte materiale), și Ignat Georgeta Florica din aceeași localitate, pentru săvârșirea infr. de abuz  în serviciu asimilată infracțiunilor de corupție, în formă continuată, prev. de art. 13/2 din Lg. nr. 78/2000, rap. la art. 297 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (54 de acte materiale).

În fapt, s-a reținut că inculpatul Beciu Gheorghe, în calitate de primar al comunei Deveselu, jud. Olt, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în perioada ianuarie 2008 – iunie 2012, în cursul a 36 de luni, a dispus în mod abuziv și contrar dispozițiilor legale, acordarea unor sporuri de dificultate (pentru 12 luni din cursul anului 2008), de dispozitiv (pentru 22 luni din perioada martie 2008 – decembrie 2009) și sporuri pentru condiții vătămătoare (pentru 32 luni din perioada august 2008- iunie 2012), cauzând un prejudiciu bugetului local al UATC Deveselu și, totodată, obținând un folos material necuvenit pentru sine și pentru alți angajați ai primăriei ce au primit sporuri ilegale, în sumă totală de 85 534 lei.

În sarcina inculpatei Ignat Georgeta Florica s-a reținut că, în calitate de contabil angajat în cadrul Primăriei Comunei Deveselu, jud. Olt, în perioada decembrie 2006- mai 2012, în cursul a 56 luni consecutive, prin întocmirea și înaintarea documentelor contabile (ordine de plată), a dispus în mod abuziv plata ratelor la două credite de nevoi personale pentru sine și pentru martora Criveț Rodica, direct din contul de trezorerie al UATC Deveselu și fără a fi reținute din salariile aferente, cauzând un prejudiciu bugetului local al UATC Deveselu în sumă totală de 45 720 lei.

În cauză au fost luate și măsuri asiguratorii, fiind instituită măsura sechestrului asupra mai multor bunuri proprietatea inculpaților și membrilor familiei acestora.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.

 

 

COMPARTIMENTUL DE

INFORMAȚII ȘI RELAȚII PUBLICE