30.05.2017

COMUNICAT DE PRESĂ

 

        Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 29.05.2017, ora 18,00, a suspectului Negoiță Gabriel, agent de poliție la Poliția Municipiului Târgu-Jiu.

                Acesta este cercetat pentru săvârșirea, în perioada 2015 – aprilie 2017, a patru infracțiuni de luare de mită, prevăzute de art. 289 din Codul penal, 7 infracțiuni de trafic de influență, prevăzute de art. 291 din Codul penal și o infracțiune de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, prevăzută de art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000, toate cu aplicarea art. 38 din Codul penal.

        Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse măsuri legale.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.