31.03.2016

 

C O M U N I C A T

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din după-amiaza zilei de 30.03.2016 ora 21.40 reținerea inculpatului V.C.A, în vârstă de 28 ani, din com. Deveselu, jud. Olt sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  omor calificat prev. de  art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. d    C.p. și tâlhărie calificată prev.de art.233 și art.234 alin.1 lit.d și f  C.p. , aflate în concurs real.

În fapt, s-a reținut că în seara zilei de 28 martie 2016, în jurul orelor 21:00, inculpatul a pătruns fără drept în domiciliul victimei B.Z.  în vârstă de 80 de ani, din aceeași localitate, împrejurare în care a exercitat acte de violență fizică asupra acesteia, pentru a o determina să-i remită suma de 517 lei, pe care victima o primise în cursul acelei zile,  cu titlu de pensie.

Ca urmare a loviturilor aplicate victima a decedat, fiind găsită în data de 29.03.2016, în jurul orelor 18:00.

Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist   rezultă că victima prezintă  multiple echimoze faciale, plăgi contuze, excoriații, și creptații osoase la nivelul toracelui, apreciindu-se că  leziunile de violență s-au produs prin lovire cu și de corpuri dure și compresiune între planuri dure.

          Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.